Κάποιες ζωές είναι σημαντικότερες

Σίγουρα, η ζωή είναι σημαντική με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεται, ποιος το αρνείται; Σίγουρα η ζωή δεν πρέπει να τίθεται υπό διαπραγμάτευση, να αξιολογείται να ζυγίζεται.

Κάποιες όμως ζωές είναι σημαντικότερες από κάποιες άλλες, και επιμένω σε αυτό. Είναι εκείνες οι ζωές που τίθενται σε κίνδυνο για τη ζωή των άλλων. Έχει γραφεί πως εκείνος που χάνει τη ζωή του για το καλό του άλλου, εκείνος την κερδίζει. Τις πιο πολλές φορές δεν χρειάζεται να τη χάσεις τη ζωή, φτάνει να τη διαθέσεις ολόκληρη για το καλό του άλλου, και αυτό έκαναν και κάνουν όλοι εκείνοι που στις δύσκολες καταστάσεις, εκεί που κινδυνεύουν ζωές, βάζουν μπροστά τη δική τους ζωή για να σώσουν τη ζωή των άλλων.

Τις τελευταίες μέρες τους είδαμε πάλι να δίνουν το παρόν. Όχι εκείνο της Βουλής (για να μην παρεξηγηθώ) αλλά εκείνο το άλλο πάνω από το φλεγόμενο καράβι, με αέρα που έφτανε τα 10 μποφώρ.

Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για ό,τι έκαναν, για ό,τι κάνουν, για το ό,τι ζουν και υπάρχουν δίπλα μας, δείχνοντας το μέτρο της ανθρωπιάς.

Advertisements